ΓΑΛΗΝΗ - ξενοδοχείο στη Σκάλα Ερεσού της Λέσβου
Τα δωμάτια
Πληροφορίες και Διασκέδαση στη Λέσβο
Χρήσιμες πληροφορίες για την διαμονή στην Ερεσό - Χάρτες
Κρατήσεις
Επικοινωνία
English
 
Χρήσιμες πληροφορίες για την διαμονή στην Ερεσό - Χάρτες
 

 

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΑΛΗΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΣΟ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΗΓΗΘΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.

Η μαγευτική Ερεσός βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού. Το ξενοδοχείο Γαλήνη και η υπέροχη παραλία της Ερεσού σας υπόσχονται αξέχαστες διακοπές.

Για να φτάσετε στην Ερεσό, στο ξενοδοχείο Γαλήνη, χρειάζεστε περίπου 1,5 ώρα με αυτοκίνητο ή ταξί  και 3 ώρες με λεωφορείο, αφού απέχει 85 χλμ. από τη Μυτιλήνη. Περισσότερες πληροφορίες για τα Δρομολόγια των λεωφορείων θα πάρετε από το ΚΤΕΛ Μυτιλήνης. Τηλέφωνο: 22510-46630.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)

Στη Μυτιλήνη, την πρωτεύουσα του νησιού μπορείτε να φθάσετε με αεροπλάνο από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ή με απευθείας πτήση CHARTER από το εξωτερικό.
Επίσης με πλοίο από τα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και των ενδιάμεσων σταθμών.

 


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

 

Λίγα λόγια για την ιστορία της Ερεσού

 

Η Ερεσός βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Λέσβου, νησιού του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Αναφέρεται ότι ιδρύθηκε τον 11ο π.Χ. αιώνα και πήρε το όνομά της από τον Έρεσο, γιο του Μάκαρα, μυθικό βασιλιά της Λέσβου, όνομα που διατηρεί συνεχώς από τότε.
Αρχαιολογικοί χώροι και ευρήματα Προϊστορικής, Κλασικής, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και Μεσαιωνικής προέλευσης, διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή, μαρτυρούν τη συνεχή ιστορική παρουσία της για τρεις χιλιάδες χρόνια.
Στην Ερεσό, τον 6ο π.Χ. αιώνα, γεννήθηκε η λυρική ποιήτρια Σαπφώ, η "δέκατη μούσα", κατά τον Πλάτωνα. Ίσως από την Ερεσό εμπνεύστηκε τους παρακάτω στίχους που τόσο όμορφα μεταφράζει ο Οδυσσέας Ελύτης, παιδί της Λέσβου άλλωστε κι αυτός:


" όταν ο ήλιος έχοντας βασιλέψει πια, η σελήνη μ' ένα κόκκινο θάμπος ξεπροβάλλει * όλα τ' αστέρια γύρω της να εξαφανίσει, κι ένα φέγγος απλώνει ως πέρα στ' αλμυρό το πέλαγος και στους αγρούς με τα χιλιάδες άνθη * τότε που η δρόσο λαμπερή σταλάζει, ζωντανεύουν τα ρόδα και το τρυφερό μυρώνι και το ζαμπάκι με τη δυνατή ευωδιά,"


Από την Ερεσό κατάγεται επίσης ο Θεόφραστος, σπουδαία προσωπικότητα του 4ου π.Χ. αιώνα, πατέρας της βοτανικής, μαθητής και διάδοχος του Αριστοτέλη στο Λύκειο των Αθηνών.

 

 
 
Copyright © Hotel Galini. All rights reserved